HOME

Delayed Surface Marker Buoy (DSMB) Diver

Op veel duikstekken heb je te maken met twee algemene omstandigheden, namelijk bootverkeer en stroming. Schippers hebben niet altijd door dat er duikers onder water aanwezig zijn en door de stroming kun je verder afdrijven dan verwacht. Door een decoballon oftewel een ‘delayed surface marker buoy’ (DSMB) op te laten voordat je aan de oppervlakte komt, kun je voordat je aan de opstijging begint anderen attenderen op jouw locatie. Voor extra veiligheid kun je ook de DSMB-lijn gebruiken om de veiligheidsstop te maken. Dit komt van pas bij stroming of wanneer er geen andere visuele referenties zijn. Volg deze cursus om meer te weten te komen over alle voordelen van het gebruik van een DSMB.

Wat ga je leren

Een decoballon of signaleringsboei kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Je leert meer over verschillende soorten DSMB’s en over de haspels die je ervoor gebruikt. Tijdens de twee lesduiken ga je het volgende oefenen:

Duikuitrusting

Tijdens de opleiding dien je te beschikken over een basisduikuitrusting. Extra boeien en een haspel zullen tijdens de cursus beschikbaar gesteld worden.

Prijs € 149,-
Duur 1x Theorie
2x Buitenwater
Leeftijd 12 jaar
Vereiste Open Water Diver
Exclusief Gebruik basisduikuitrusting
Terug