HOME

Fish Identification

“Wat was dat voor een vis?”, is een algemene vraag die je vaak hoort na afloop van een duik. Als jij de duiker wilt zijn die de antwoorden heeft in plaats van degene die de vragen stelt, volg dan deze cursus. Je gaat nog meer van je duiken genieten als je de dieren kunt herkennen die je onder water te zien krijgt. En als je de hoofdgroepen kunt vaststellen waar vissen in vallen en de kenmerken van die groepen kent.

Wat ga je leren

Zodra je eenmaal geleerd hebt om het type vis te herkennen die je te zien krijgt, zul je het makkelijker vinden om de exacte soort na een duik op te zoeken. Om je een voorbeeld te geven: een koraalvlinder in het Caraïbisch gebied heeft dezelfde vorm als een koraalvlinder in Zuidoost-Azië maar de kleuren en de tekening kunnen er totaal verschillend uitzien. Als je weet tot welke groep van vissen een bepaalde vis behoort kun je eenvoudiger de naam van de vis in die regio opzoeken of de plaatselijke duikinstructeur gerichter vragen wat voor vis je gezien hebt door veel specifieker te zijn.  

Tijdens de twee duiken leer je:

Duikuitrusting

Naast je basisduikuitrusting heb je een leitje nodig om datgene wat je te zien krijgt op te schrijven, en een visherkenningsleitje als die verkrijgbaar is voor het gebied waar je gaat duiken.

Prijs € 149
Duur 1x Theorie
2x Buitenwater
Leeftijd 10 jaar
Vereiste Open Water Diver
Exclusief Gebruik basisduikuitrusting
Terug