Sidemount Diver

Het is geen vereiste om duikflessen op je rug te dragen als je de onderwaterwereld gaat verkennen. Veel duikers hebben het gemak en plezier ondervonden van duiken met flessen aan hun zij in plaats van op de rug. Sidemount duiken geeft je flexibiliteit en mogelijkheden om je te stroomlijnen. Daarnaast hoef je niet met zware flessen op je rug te zeulen – ga gewoon het water in, klik ze vast en ga er vandoor. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor deze cursus.

Wat ga je leren


Los van dat je meer komt te weten over de vele voordelen van duiken met een sidemountconfiguratie leer je tijdens een beschutwaterduik en drie buitenwaterduiken om:

  • Een sidemountduikuitrusting op de juiste manier op te bouwen en te configureren.
  • Je gewichtsysteem en je sidemountuitrusting zodanig af te trimmen dat je perfect in het water bent uitgebalanceerd.
  • De gasvoorziening te managen door als gepland, als je twee flessen bij je hebt, te wisselen van tweede trap.
  • Correct tijdens de sidemountduik te reageren op potentiële problemen.

Duikuitrusting

Je zult gebruik maken van je eigen masker, vinnen en duikpak. Specifieke sidemount uitrusting wordt tijdens de cursus beschibaar gesteld.

Prijs€ 59 (intro)
€ 349
Duur1x Theorie
1x Beschut water
3x Buitenwater
Leeftijd15 jaar
VereisteOpen Water Diver
Exclusief

Het is ook mogelijk om alleen een introductie voor sidemount duiken te doen. We gaan kort wat theorie doornemen en daarna aan de slag met de andere uitrusting die je gebruikt bij het sidemount duiken. De kosten van een intro zijn € 59,-.

Mocht je daarna binnen 2 maanden besluiten om de volledige cursus te gaan doen, zullen we dit als korting verrekenen op de prijs!

Reacties zijn gesloten.