HOME

PADI TEC 40-45-50

Als TEC duiker zoek je nieuwe dieptes op en ga je op nieuwe avonturen. Je duikt met meer tanks en andere gassen. TEC duikers komen op plekken waar andere duikers niet snel en/of vaak zullen komen. 

In Nederland duiken we vooral vanaf de kant de diepte in bij Vinkeveen, voor een additioneel bedrag kunnen we ook duiken vanaf een boot (prijs afhankelijk van aantal deelnemers). 

Wij geven de PADI TEC cursussen bij voorkeur in een sidemount uitrusting, duik je liever met een dubbelset neem dan even contact op voor de mogelijkheden. Tijdens (of liever nog vooraf) aan de PADI TEC cursussen doe je ook de PADI TEC Sidemount specialty en leer je omgaan met meerdere tanks in je sidemount uitrusting.

Opleidingen

TEC 40

De eerste stap naar technisch duiken. Leer hoe je een duik gaat plannen met 1 deco gas (maximaal 50% zuurstof) en maximaal 10 minuten decompressietijd tot een diepte van 40m. Tijdens de cursus leer je nieuwe handsignalen, hoe je problemen voorkomt en (zelf) oplost en hoe je duikt in een team.

TEC 45

Leer duiken plannen en maken met 1 deco gas (maximaal 100% zuurstof) met onbeperkte decompressietijd. Leer een duik te plannen met software en tabellen en hoe voer je een multistage (meerdere levels) decompressie uit. Je duikt met een multigas duikcomputer en leert nog beter omgaan met problemen en duiken in een team.

TEC 50

Duik tot maximaal 50 meter met 2 deco gassen met een onbeperkte decompressietijd. Leer omgaan met meerdere tanks, gas wissels en los evt. problemen op die kunnen voorkomen.

Vereisten

TEC 40

Minimaal 18 jaar, Advanced Open Water Diver en Diep- en Nitrox gecertificeerd. Minimaal 30 duiken gemaakt waarvan 10 nitrox duiken en 10 duiken naar 30 meter.

TEC 45

TEC 40 duiker, Rescue Diver, minimaal 50 duiken, waarvan 12 duiken met Nitrox en 6 duiken dieper dan 30 meter

TEC 50

TEC 45 duiker, Minimaal 100 duiken, waarvan 20 met Nitrox en dieper dan 18 meter en 15 duiken dieper dan 30 meter.

Cursus Materialen en andere benodigdheden

Het PADI TEC Deep Crewpakket (kosten €99) dit schaf je eenmalig aan en gebruik je bij alle 3 de cursussen.
 Je hebt een door een arts ondertekende medische verklaring nodig (niet ouder dan 12 maanden) voor elke technische duikcursus. Daarnaast moet je nog wat cursus specifieke PADI Documenten ondertekenden (zoals het TEC Diver Statement of Understanding).

Prijs  €150, per dag, minimaal 4 dagen per cursus. 
Exclusief Kosten gebruikte deco gassen
Inclusief  Certificering

Bij meerdere opleidingen kunnen we wat combineren en kunnen we het proces wat versnellen.

Duikuitrusting

Jij zorgt zelf voor je sidemount uitrusting (evt. kun je die extra huren voor de duur van de cursus) en beschikt zelf over een (multigas) duikcomputer en een backup computer!. Wij zorgen voor de additionele technische aanvullingen (stages en automaten).

Terug