HOME

Rescue Diver

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver-cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen, en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen indien nodig de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

Wat ga je leren

Deze cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en redding oefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de redding scenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

Duikuitrusting

Naast de basisduikuitrusting van jezelf zul je tijdens de cursus gebruik maken van extra materialen zoals een pocketmask en zuurstofkoffers. Deze zijn tijdens de cursus beschikbaar. Een pocketmask moet wel zelf aangeschaft worden dit vanuit hygiënisch oogpunt!

Prijs € 349
Duur 2x Theorieles
1x Zwembad
2x buitenwater
1x Theorie examen
Leeftijd 12 jaar
Vereiste Adventure Diver
(met Navigatie duik)

Aanbevolen PADI Emergency Oxygen Provider
Exclusief Gebruik basisduikuitrusting
Pocketmask
Terug