HOME

Self Reliant Diver

Een ervaren duiker kan met de juiste training en uitrusting, en als de duiker zich bewust is van de risico’s van soloduiken en deze aanvaardt, op verantwoorde wijze zonder buddy gaan duiken. Soloduiken is een avontuurlijke activiteit die niet voor iedereen geschikt is, maar die wel een plek in de duiksport heeft. Als je de discipline en toewijding hebt om soloduiktechnieken aan te leren en deze te volgen, zal dit je vaardigheden en zelfvertrouwen een boost geven als je solo, met een buddy of in een team duikt.

Om aan de Self-Reliant Diver-cursus mee te doen moet je een PADI Advanced Open Water Diver zijn, minstens 18 jaar oud zijn en minimaal 100 duiken hebben gemaakt en gelogd. Voordat je met de cursus van start gaat zal onze instructeur eerst jouw duikvaardigheden beoordelen.

Wat ga je leren

Deze cursus is erop gericht om jou te leren hoe je met situaties omgaat waarin je normaal gesproken een buddy nodig hebt. Hieronder vallen correcte duikplanning inclusief berekeningen van je luchtverbruik, back-up als je duikuitrusting niet meer werkt, en het zelfstandig omgaan met duiknoodsituaties. Tijdens drie solo trainingsduiken ga je:  

Duikuitrusting

Naast je basisduikuitrusting heb je een DSMB, een zelfstandige alternatieve luchtvoorziening, een back-up duikcomputer en meerdere oppervlaktesignaleringsmiddelen nodig. Al deze extra uitrusting is beschikbaar tijdens de opleiding.

Prijs € 299
Duur 1x Theorie
3x Buitenwater
Leeftijd 18 jaar
Vereiste Advanced Open Water Diver
Minimaal 100 duiken
Aanbevolen PADI Under Water Navigator
PADI Deep Diver
PADI Enriched Air Diver
Exclusief Gebruik basisduikuitrusting
Terug